Rijeka i Dinamo dobili kazne; Boban kažnjen zbog grube igre

Saša Pavličić Bekić, disciplinski sudac 1. HNL donio je kazne za 17. kolo na temelju prijava sudaca i delegata.

Gotovo pogibeljan start Gabrijela Bobana na Marija Šituma u utakmici Osijeka i Dinama izazvao je lavinu reakcija, a odluka je sljedeća: Bobana čekaju tri utakmice suspenzije i novčana kazna od tri tisuće kuna zbog grubog starta otvorenim đonom na predio lista protivničkog igrača.

Na istoj utakmici od strane navijačke skupine Kohorta u 76. minuti upaljene su dvije baklje od kojih je jedna bačena prema terenu, dok je među navijačkom skupinom BBB u 32. minuti zabilježeno neprimjereno skandiranje kažnjivo po članku 88. DP HNS-a te je na tribini u 61. minuti upaljena jedna baklja. 

Zbog toga je NK Osijek kažnjen novčanom kaznom od osam tisuća kuna, a GNK Dinamo kaznom u ukupnom iznosu od 17.000 kuna.

NK Osijek mora platiti i kaznu od 5.000 kuna zbog momčadskog prekršaja kažnjivog po članku 54. DP HNS jer su ‘u 78. minuti igrači NK Osijek grupno okružili, negodovali te prigovarali sucu utakmice nakon što je isti isključio igrača br. 7’.

Na utakmici između Rijeke i Cibalije na istočnoj tribini stadiona domaći navijači u 61. i 64. minuti upalili su ukupno četiri baklje zbog kojih je HNK Rijeka kažnjena novčanom kaznom u iznosu od osam tisuća kuna.

Lorenco Šimić (Hajduk) i Josip Jurendić (Split) koji su isključeni zbog dvije opomene, kažnjeni su sa po jednom utakmicom zabrane igranja i novčanim kaznama u iznosu od po tri tisuća kuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *